Befektetés a jövőbe

B

Családjog, utódlástervezés, bizalmi vagyonkezelés

Az ügyfelekkel való beszélgetés során a befektetések mellett a legfontosabb téma a család. A legfőbb öröm forrása, de sajnos sokszor a nehezen megoldható érzelmi és vagyoni kérdések is itt jelennek meg. Sokkal többet lehet veszteni egy rossz szerződésen, mint egy rossz befektetésen, és sajnálatos módon hajlamosak vagyunk ezzel a témával nem foglalkozni, mert a napi operatív feladataink elveszik az energiánkat és az igazán komoly, hosszútávú döntéseket odázzuk el. Megbízható, komoly szakmai háttérrel rendelkező partner segíti Önöket az élet legnehezebb döntéseiben, legyen szó válásról, vagyonmegosztásról, utódlástervezésről, végrendeletről, azaz a családjog bármely területéről. Az öröklési szabályok állandóan változnak itthon és az EU-ban is. Stratégia partner: MPK Partners

Ingatlan, mint befektetés

Vitathatatlanul az elmúlt 20 évben Magyarországon az ingatlan befektetésen lehetett a legtöbbet keresni. Ha megnézzük a nyugat-európai tendenciákat, az ingatlan elengedhetetlen része a vagyonnak. A legerősebb diverzifikációs eszköz. Az ingatlannal való foglalkozást viszont sokan nyűgnek élik meg, megvenni még általában nem megterhelő, de utána kezelni, bérbe adni, hasznosítani, ez már erősen eltér az Ön napi cégvezetési feladataitól.

Stratégia partnerünk ebben a GPM csoport. 

Az egészség, mint érték

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy az egészség pénzért nem kapható! Fontos, hogy több figyelmet fordítsunk rá, mint a múltban tettük. Ne csak akkor keressünk jó orvost, amikor már baj van, hanem gondozzuk folyamatosan egészségünket. A szűrővizsgálatok sok későbbi kétségbeeséstől megkímélnek Bennünket.

Family Office

A Family Office szolgáltatás egy lehetőség, amit ha megért az ügyfél, nem kérdés, hogy szüksége van e rá. 

Madártávlatból rátekinteni a vagyonra, ill. végiggondolni, hogy mi lesz 10 év múlva. Kevesen teszik meg, pedig olyan természetes lenne, hogy megőrizzék, amiért keményen megdolgoztak. Ritkán van a családban pénzügyi szakértő, családjogi ügyvéd. A bizalom viszont nehezen alakul ki a külső szolgáltatókkal. Ami érthető is, hiszen bízhatok e abban, akit nem én fizetek, független e az a tanács, ami ingyen van. Erre a dilemmára megoldás a Family Office, ahol csak a család hosszú távú érdeke számít. Svájcban többszáz Family office működik, ezért nem kérdés, hogy életképes e ez a szolgáltatás. Inkább az a kérdés, hogy mennyi idő alatt jutnak el a családok döntéshozói arra a pontra, hogy jó lenne a felelősséget megosztani egy bizalmi partnerrel, akivel hosszútávon együttműködve, tudatosan tervezik meg családjuk biztonságát. Javasolt vagyonméret: 10 millió euró. 

Stratégiai partner: Katona Family Office Zrt.