Katona Ildikó

2004. januárjától az MKB Private Banking területet vezette, feladata az üzletág felépítése és stratégiájának kidolgozása volt. Irányítása alatt az MKB Private Banking kezelt vagyona 2,5 Mrd Ft-ról 450 Mrd Ft-ra emelkedett, az egy ügyfélre jutó kezelt vagyon a működés kezdete óta veretlen a magyar piacon. 2010-től az MKB Alapkezelő Igazgatóságának tagja is lett.

2015. januárjában üzleti vezérigazgató-helyettesi megbízást kapott, felügyelte a vállalati, treasury, privátbanki, lakossági üzletágat, egyúttal az MKB Igazgatóságának tagja is lett 2017. júniusáig. 2017. szeptemberében svájci minta alapján megalapította a Katona Family Office Zrt-t, ami teljesen új kiszolgálási forma a magyar privátbanki piacon.

A szakember 1996. óta dolgozik a bankszektorban, 7 évet töltött vállalatfinanszírozási területen pályakezdőtől főosztályvezető beosztásig jutva.

Katona Ildikó a Külkereskedelmi Főiskola Tőzsde Pénzintézetek Szakirányán végzett, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait. Privát banki szakmai tapasztalatait Svájcban és Luxemburgban szerezte. 

Díjak, elismerések:

2019. A privátbanki szakmáért díj – a privátbanki szakma 10 évente kiosztott díja

2017. Forbes Legbefolyásosabb nők a gazdasági életben 6. helyezés

2016. Forbes Legbefolyásosabb nők a gazdasági életben 4. helyezés

2015. MKB Private banking EUROMONEY a legjobb privátbank Magyarországon II. helyezés

2011. Az év ifjú bankára II. helyezés